Podtytuł Nauka i zabawa Autor Guzowska Beata Język polski Wydawnictwo Literat ISBN 9788381147651 linia ZDOLNE DZIECKO Rok wydania 2020 Wydanie 3 liczba stron 32 Oprawa Miękka Format 15.0x21.0cm...
Autor wyjaśnia, jak stosowaćpodstawowe techniki malowania akwarelą do stworzenia prześlicznychobrazów z elfami. Zaczynając od technik podstawowych, omawia pokolei malowanie poszczególnych...
Do rąk polskich Czytelników oddajemypierwsze zagraniczne wydanie wspomnień Ericha von Mansteina Auseinem Soldatenleben, opisujących początek jego służby wojskowej iokres międzywojenny. Pierwsze...
Szczegółowe i pokaźne streszczenie, a także precyzyjna analiza następujących utworów:AntekKamizelkaKatarynkaNa wakacjachOmyłkaPrzygody StasiaZ legend dawnego EgiptuPrzy każdym streszczeniu utworu...
Szczegółowe i znaczne streszczenie, skrupulatna analiza, charakterystyka bohaterów, ważne pojęcia niezbędne przy omawianiu lektury, przykładowe zagadnienia, testy sprawdzające z kluczem, krzyżówki....
Szczegółowe i wielkie streszczenie, precyzyjna analiza.Charakterystyka postaci m.in.: Grażyna, Litawor, Rymwid.Przynależność wysokojakościowa powieść poetycka.Problematyka utworu historia w...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Szczegółowe i znaczne streszczenie, precyzyjna analiza.Bohaterowie: Giaur, Hassan, Leila.Przynależność wysokojakościowa powieść poetycka.Problematyka utworu konflikt zbuntowanej jednostki ze...
- Szczegółowe i wielkie streszczenie, precyzyjna analiza. - Charakterystyka postaci. - Przynależność wysokojakościowa – współczesna powieść obyczajowa. - Problematyka utworu – miłość w rodzinie, o...
Focus Second Edition to nowa edycja bestsellerowej kolekcji Matura Focus, wytwarzana na bazie podstawy programowej dla liceów i techników obowiązującej od września 2019. Zapewnia pełną realizację...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytkowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Perfekt to czteropoziomowy kurs do nauki języka niemieckiego dla uczniów liceów i techników. Kurs kierowany jest do uczniów początkujących lub kontynuujących naukę drugiego języka obcego. Każdy tom...
NOWOŚĆ 2020/2021 – wydania rozszerzone zeszytów ćwiczeń do poziomów A1, A2+, B1. - Czwartoklasiści w NOWYM banku EXTRA PRACTICE na końcu zeszytu ćwiczeń znajdą zadania gramatyczne i...
2-częściowe wydanie Repetytorium dla szkoły podstawowej powstało w odpowiedzi na oczekiwania nauczycieli i uczniów, którzy potrzebują kompleksowego, efektywnego i systematycznego przygotowania do...
Biblioteczka Opracowań to linia wydawnicza prezentująca omówienia problemowe lektur szkolnych, adresowane do uczniów i nauczycieli szkół średnich i podstawowych. Ulepszone zrozumienie utworów...
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Zawiera 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania użyteczne,...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Zbiór dedykowany dla zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. "Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych". Zawiera 8 zestawów, w skład których wchodzą...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Biblioteczka Opracowań to seria wydawnicza demonstrująca omówienia problemowe lektur szkolnych, adresowane do uczniów i nauczycieli szkół średnich i podstawowych. Ulepszone zrozumienie utworów...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Dokumentacja hotelowa do kwalifikacji HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie to postępowe, kolorowe, dobrane do najnowszej podstawy programowej ćwiczenia, które zawierają...
Repetytorium obejmuje wszystkie zagadnienia wymagane do egzaminu maturalnego na poziomie podstawowym: zasady matury ustnej, porady praktyczne, rozpoznawanie środków językowych, analizowanie tekstów...